Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

De mooie moestuin

geen plaatje   Aantrekkelijke uitgave van een bekende tuinboekenschrijfster over moestuinen, die functionaliteit en schoonheid met elkaar verenigen. Hierin heeft zij veel ervaringskennis van een professional verwerkt. Naast de historie en aanleg van de groentetuin beschrijft en toont de auteur met bestaande oude en nieuwere tuinen als voorbeeld welke effecten bereikt kunnen worden met een combinatie van decoratieve groenten, kruiden, fruit en (eetbare) bloemen. Het grootste gedeelte van het boek bestaat uit vrij uitgebreide karakteristieken van de voornoemde nuts- en sierplanten. Van de groenten wordt vrijwel het hele assortiment beschreven, dat in Nederland geteeld wordt. Net de meest exclusieve staan niet op een van het grote aantal duidelijke, sfeervolle kleurenfoto's. Handig zijn de plantentabellen, zaaikalenders, uitgebreide adressenlijst en het register van de beschreven groenten. Geschikt als opzoekboek en inspiratiebron voor hobby-groentetelers met oog voor schoonheid, die de algemene onderhoudsregels al beheersen.

Dit handboek bevat praktische informatie voor het aanleggen en het onderhouden van een moestuin. Aan bod komen groenten, kruiden, bloemen en fruit; zaaien en composteren; insectenbestrijding en vruchtwisseling, evenals welke planten ‘slechte buren’ van elkaar zijn. Meer dan de helft van het boek beschrijft voorbeeldtuinen (twee in Nederland) en bezoektuinen op historische buitenplaatsen (zeven in Nederland, vier in België), waaronder het project Villa Augustus (hotel en restaurant in een tuin) in Dordrecht. Ten slotte komt de trendy DakAkker als stadslandbouwdak in Rotterdam voor het voetlicht. Het ratjetoe aan nuttige weetjes – vaak vervat in kaders – maakt het tot een boek om te grasduinen. Voorzien van plantenlijstjes, een gewassenregister, literatuuropgave, nuttige websites en adressen in Nederland en België, én een zaaikalender voor kruiden en groenten completeert dit met kleurenfoto's rijk geïllustreerde handboek. Niet sterk onderscheidend van andere praktische moestuinboeken. Geschikt voor ieder die aan de slag wil met een moestuin. Kleine druk..
Auteur: Julia Voskuil

Voorraad 2 ex

Prijs: Van 27,50 voor 9,90